Szeretettel köszöntöm oldalamon!   Cseri Anita

Cseri Anita okleveles pszichológus vagyok. Tíz éve dolgozom különböző életkorú gyerekekkel és szüleikkel, illetve magam is három kisgyermek édesanyja vagyok.
Meggyőződésem, hogy a gyermekkel kapcsolatban felmerülő problémákat csak a szülők bevonásával lehet tartósan megoldani, mivel egyrészt a gyermeket szülei ismerik a legjobban, másrészt a gyermek nem függetleníthető attól a környezettől, amelyben él.
Honlapomon ezért elsősorban Önöknek szülőknek szeretnék segítséget nyújtani  a gyermekeikkel kapcsolatos mindennapi problémák megoldásában.
A tanácsadás menüpont alatt a családok életében leggyakrabban nehézséget okozó szituációkról olvashatnak, illetve gyakorlati segítséget kaphatnak azok kezeléséhez, megoldásához.
A könyvajánló menüpont alatt pedig egy olyan különleges mesekönnyvbe nyerhetnek bepillantást, mely segít gyermeküknek feldolgozni a kistestvér érkezése körüli időszakban bekövetkező változásokat, s emellett Önöknek szülőknek is számos praktikus ötlettel, tanáccsal szolgál a nehézségek elkerüléséhez ill. azok megoldásához.

Mikor forduljunk pszichológushoz?

A gyermek életében az állandóságnak nagy szerepe van. Környezetének minden apró változása megérinti (a ki nem mondottak is), legyen az kistestvér születése, új lakásba költözés, óvoda-, iskolakezdés, a szülők közti viszony megromlása, betegség vagy haláleset a családban, stb. Ezen hatások sokszor kibillentik lelki egyensúlyából, főleg, ha egyszerre több dolog is átalakul körülötte (pl. kistestvére születik, ő pedig óvodába kerül). Ilyenkor előfordulhat, hogy hangulata, viselkedése, esetleg egészségi állapota a megszokotthoz képest megváltozik. Figyeljünk ezekre a jelzésekre, hiszen gyermekeinket mi ismerjük legjobban, így mi észleljük, érezzük azokat leghamarabb!
Az alábbi tünetek észlelése esetén érdemes felkeresni egy pszichológust:
  • tartós lehangoltság, szomorúság, gyakori sírdogálás
  • félelmek, szorongás
  • alvászavar, éjszakai felriadás
  • magatartási problémák, agresszió
  • iskolai teljesítmény hirtelen romlása
  • éjszakai vagy nappali bepisilés (korábban már szobatiszta gyermeknél)
  • furcsa viselkedéses tünetek, rángások
  • indokolatlanul gyakori hasfájás, fejfájás, légúti panaszok, fülgyulladás, stb.
A helyi nevelési tanácsadók szakembereihez forduljanak bizalommal!

Vissza a nyitó oldalra


A honlapon található információk kizárólag a forrás pontos megjelölésével használhatók fel!